loading...
هيات جوانان قمر بني هاشم(ع)عاشوراييها
خادمان اهل بيت(ع) بازدید : 241 چهارشنبه 22 مرداد 1393 نظرات (0)

 

15 شوال سال سوم هجری یادآور غزوه احد و شهادت سید و سالار شهیدان حضرت حمزه(ع) است، شیرمردی که جان خود را در دفاع از پیامبر اکرم(ص) در طبق اخلاص گذاشت و شربت شهادت را نوشید، به خاطر این جانفشانی و ایثارش بود که پیغمبر(ص) به ایشان لقب سید شهیدان را دادند، آنچه در ادامه می‌آید اشاره‌ای اجمالی به مقام شامخ حضرت حمزه(ع) است:

*رسول خدا(ص) و قبر حمزه(ع)

محدثان و مورخان نقل کرده اند که: پیامبر خدا(ص) هر سال به زیارت قبور شهدا می‌رفت و خطاب به آنان می گفت: «السَّلامُ عَلَیْکُمْ بِما صَبَرْتُمْ فَنِعْمَ عُقْبَی الدّار».(1)

خادمان اهل بيت(ع) بازدید : 211 چهارشنبه 15 مرداد 1393 نظرات (0)

 

بقیع

بقیع تنها یک گورستان نیست، بلکه گنجینه تاریخ اسلام است. قبور چهار امام معصوم شیعیان و نیز قبور همسران، دختران، برخی فرزندان، اصحاب، تابعین و بستگان پیامبرخدا(صلی الله علیه وآله) و نزدیک به ده هزار نفر از شخصیتهای نامدار تاریخ اسلام در آنجا واقع است. پیشینه این قبرستان به دوران قبل از اسلام می‌رسد، لیکن در اسناد به روشنی مشخص نیست که قدمت آن به چه تاریخی مربوط است و از چه زمان مردمان مدینه جنازه درگذشتگان خود را در این گورستان به خاک می‌سپرده‌اند.


منابع تاریخی گواهی می‌دهد که پیش از هجرت، مردم مدینه اجساد مردگان خود را در دو گورستانِ «بنی حرام» و «بنی سالم» و گاهی نیز در منازل خود دفن می‌کردند.( تاریخ حرم ائمّه بقیع، 61) لیکن با هجرت مسلمانان به مدینه، بقیع تنها قبرستان مسلمانان گردید و به مرور زمان و با دفن اجساد تعدادِ زیادی از صحابه و تابعین و نیز همسران و دختران و فرزندان و اهلبیت رسول الله(صلی الله علیه وآله) از اهمیت ویژهای برخوردار شد.( مدینه شناسی، 1/321) و گورستانهای پیشین، رفته رفته به حالت متروکه در آمد و از میان رفت.


خادمان اهل بيت(ع) بازدید : 155 دوشنبه 06 مرداد 1393 نظرات (1)

رائفی پور: شیعه هرگز بن‌بست ندارد

ویژگی شیعه این است که هیچ چیز نمی تواند شیعه را در بن بست بگذارد. اگر حتی 14 سال شیعه را در زندان انفرادی بیاندازند برای این چهارده سال هم برنامه دارد چون امامش برنامه داشت. این قدر می تواند برنامه خوبی داشته باشد که پیروز میدان باشد. شیطان راه شناس است و صراط مستقیم را می شناسد  یعنی باید راه را بشناسد تا بتواند بیراهه را معرفی کند. منتها برای کسی که بتواند وصل بشود دیگر هیچ کاری نمی تواند انجام دهد. نهایت کاری که می کند این است که شما را بین دو خیر مخیر می کند.

بقیه در ادامه مطلب...

خادمان اهل بيت(ع) بازدید : 166 دوشنبه 06 مرداد 1393 نظرات (0)

 

 

فتوای رهبر انقلاب درباره فطریه

پایگاه رهبر انقلاب در آستانه‌ی عید سعید فطر، گزیده‌ای از فتاوای آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای درباره‌ی احکام فطریه و مبالغ مربوط  به سال ۱۳۹۳ را منتشر می‌کند. متن این استفتائات به شرح زیر است:

۱. مبلغ فطریه سال ۱۳۹۳ در تهران و شهرستان چه مقدار است؟
فطریه عبارت است از سه کیلو گندم یا خرما یا کشمکش یا برنج و مانند اینها و یا پول یکی از اینها که برای امسال (۱۳۹۳) حداقل معادل ۴۵۰۰ تومان می‌باشد. البته بهتر است در تهران ۵۰۰۰ تومان پرداخت شود و همچنین افرادی که می‌خواهند بر اساس برنج پرداخت نمایند بهتر است حداقل ۱۵۰۰۰ تومان در نظر بگیرند.

۲. مبلغ کفاره‌ی سال ۱۳۹۳ افطار عمدی و عذری روزه‌ی ماه رمضان چه مقدار است؟
کفاره یک مد طعام، ۷۵۰ گرم گندم یا آرد یا نان یا برنج یا مانند اینها می‌باشد که اگر بخواهد پول آن را به افرادی بدهد که تبدیل به طعام بشود، می‌تواند در کفاره افطار عذری برای هر روز ۱۵۰۰ تومان و در ابطال عمدی هر روز ۹۰۰۰۰ تومان پرداخت کند.

۳. فطریه‌ی مهمان یک شبه بر عهده‌ی چه کسی است؟
فطریه میهمان یک شبه بر عهده خودش می‌باشد و بر عهده‌ی میزبان نیست.

۴. پرداخت فطریه غیر سادات به سادات و احکام آن چگونه است؟
غیر سادات نمی‌توانند فطریه را به سادات فقیر پرداخت کنند و در صورت پرداخت مجزی نمی‌باشد و ملاک در این امر سرپرست خانواده می‌باشد.

۵. پرداخت فطریه در شهری غیر از شهر شخص پرداخت کننده چگونه است؟
بنابر احتیاط در همان شهری که هست پرداخت شود.

۶. جهت مصرف فطریه چیست؟ و آیا می‌توان آن را برای اماکن مذهبی مصرف نمود؟
مصرف فطریه همان مصرف زکات است؛ ولی احتیاط این است که به فقرای مومن داده شود.

خادمان اهل بيت(ع) بازدید : 217 شنبه 07 تیر 1393 نظرات (0)

امیرالمومنین امام علی(ع)، در نصیحتی ماندگار فرمودند:
با سکوت بسیار، وقار انسان بیشتر شود، و با انصاف بودن، دوستان را فراوان کند، و با بخشش، قدر و منزلت انسان بالا رود، با فروتنی، نعمت کامل شود، با پرداخت هزینه‌‏ها، بزرگی و سروری ثابت گردد، و روش عادلانه، مخالفان را درهم شکند، و با شکیبایی در برابر بی‏‌خرد، یاران انسان زیاد گردند.
 
متن حدیث: 
وَ قَالَ علیه السلام بِکَثْرَةِ الصَّمْتِ تَکُونُ الْهَیْبَةُ وَ بِالنَّصَفَةِ یَکْثُرُ الْوَاصِلُونَ وَ بِالْإِفْضَالِ تَعْظُمُ الْأَقْدَارُ وَ بِالتَّوَاضُعِ تَتِمُّ النِّعْمَةُ وَ بِاحْتِمَالِ الْمُؤَنِ یَجِبُ السُّؤْدُدُ وَ بِالسِّیرَةِ الْعَادِلَةِ یُقْهَرُ الْمُنَاوِئُ وَ بِالْحِلْمِ عَنِ السَّفِیهِ تَکْثُرُ الْأَنْصَارُ عَلَیْهِ 
 
«نهج البلاغه، حکمت224»
خادمان اهل بيت(ع) بازدید : 377 دوشنبه 26 خرداد 1393 نظرات (1)

شیخ نخودکی اصفهانی هنوز به سن تکلیف نرسیده بود که در محضر اساتیدش توانست راه کمال و معرفت را بپیماید، به گونه‌ای که نقل شده سه ماه رجب، شعبان و رمضان را تا آخر عمر روزه‌دار بود.

هفدهم شعبان سال 1361 هجری قمری در جوار بارگاه مطهر و منور حضرت علی بن موسی الرضا(ع) بزرگ عارف شیعی شیخ حسنعلی نخودکی اصفهانی دعوت حق را لبیک گفت و جان به جان آفرین تسلیم کرد.
 
به مناسبت سالروز وفات این عارف بالله در ادامه به بازخوانی اجمالی زندگانی شیخ نخودکی همراه با دو نمونه از کرامات ایشان می‌پردازیم:
 
شیخ حسنعلی فرزند علی‌اکبر مقدادی اصفهانی معروف به نخودکی اصفهانی، فقیه، عارف، زاهد و صاحب کرامات فراوان، در سال 1279 در نیمه ماه ذی‌‌القعده در خانواده‌‌ای متدین و متقی چشم به جهان گشود.
بقیه در ادامه مطلب...
 
خادمان اهل بيت(ع) بازدید : 174 شنبه 24 خرداد 1393 نظرات (0)

سید بن طاووس از علمای ربانی شیعه، در یکی از شب ها به سوی سرداب مقدس روانه می شود تا بلکه نشانی از یوسف فاطمه (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بیاید.

وقتی سید داخل سرداب می شود چشمانش به جمال جمیل حضرت حجت (عجل الله تعالی فرجه الشریف) روشن می گردد. حضرت صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در آن نیمه های شب در حالی که محبان و شیعیانش در خواب آسوده آرمیده اند، برای بخشوده شدن آنان از گناهانشان در پیشگاه خداوند سبحان، دعا می کند و از خدای مهربان نجات و سعادت شیعیانش را مسألت می کند و می فرمایند:

"پروردگارا، شیعیان ما از ما هستند، از زیادی گِلِ ما خلق شده‌اند

و به آب ولایت ما عجین گشته‌‌اند، خدایا آنها را بیامرز و گناهانشان را عفو فرما،

آنها را روز قیامت در مقابل چشم دشمنان ما مؤاخذه مفرما

چنانچه میزان گناهانشان بیشتر و ثوابشان کم است

از اعمال من بردار و به صواب آنها بیفزای." (بحارالانوار، ج53، ص302)

وقتی امام منتظرمان همواره به یاد ماست و برایمان دعا می کند، چرا ما به یادش نباشیم؟

چرا ما یادش را همواره زنده نکنیم؟

چرا ما نکوشیم که به حضرتش خدمت کنیم؟

چرا ما نکوشیم که حقوق حضرت را رعایت کنیم؟ 

چقدر غربت ،

چقدر مظلوميت ...

امام زمان هميشه به ياد ما شيعيان می باشد و براي ما اشك مي ريزد و دعا مي كند... ما چطور؟!

خادمان اهل بيت(ع) بازدید : 168 سه شنبه 13 خرداد 1393 نظرات (0)

کربلای معلی یکی از مقدس‌ترین و مهم‌ترین اماکن مذهبی و دینی برای شیعیان جهان است. تقدس این سرزمین چنان است که در طول تاریخ بسیاری از شیعیان و عاشقان حضرت سیدالشهدا و حضرت ابوالفضل العباس علیهماالسلام، وصیت می‌کرده‌اند که بعد از مرگ در کربلای معلی دفن شوند.
 
این سنت دیرینه برای پژوهشگران و محققان غربی بسیار جالب توجه‌ بوده است. از جمله «دوایت م. دونالدسن» پژوهشگر انگلیسی که در سال ۱۹۳۳ مشاهدات خود از سفر به جهان شیعه را در کتابی به نام «مذهب شیعه» منتشر کرده و در یکی از فصول این کتاب، کربلا را مهم‌ترین زیارتگاه شیعی دانسته، می‌نویسد: «زوار عمدتا ایرانی‌اند. اما تعداد زیادی نیز تقریبا از تمام نواحی جهان اسلام برای زیارت این مزار متبرک به کربلا می‌آیند.»
 
دونالدسن ادامه می‌دهد: «آنان اغلب اجساد خویشان‌شان را که در وصیت‌نامه‌های خود شرط نموده‌اند در کربلا به خاک سپرده شوند همراه دارند.»
 
وی همچنین با ذکر جزئیاتی درباره شرایط دفن اجساد در حرم امام حسین علیه‌السلام می‌گوید: «در مرقد حضرت عباس نیز ترتیب مشابهی در دفن اجساد وجود دارد.»
 
مدفن بسیاری از مشاهیر، شخصیت‌های سیاسی، علمی و فرهنگی ایرانی در طول تاریخ را می‌توان در حرم حضرت امام حسین علیه‌السلام و حضرت ابوالفضل العباس علیهماالسلام یافت که نشانه ارادت و عشق زایدالوصف ایرانیان به اهل بیت علیهم‌السلام است.
این ها چند چهره ایرانی هستند که در کربلا دفن شده اند:
بقیه در ادامه مطلب...
خادمان اهل بيت(ع) بازدید : 180 یکشنبه 11 خرداد 1393 نظرات (0)
 

مقام

امام اول

نام

علی(علیه السلام)

لقب

مرتضی

کنیه

ابو الحسن

نام پدر

ابوطالب

نام مادر

فاطمه بنت اسد

تاریخ ولادت

13 رجب سال سی ام عام الفیل

محل ولادت

مکه_خانه کعبه

مدت امامت

30 سال

مدت عمر شریف

63 سال

تاریخ شهادت

21 ماه رمضان

علت شهادت

تحریکات قطام( ضربت شمشیر)

نام قاتل

عبدالرحمان ابن ملجم

محل دفن

نجف اشرف

تعداد فرزندان

پسر12

دختر16

 
خادمان اهل بيت(ع) بازدید : 197 یکشنبه 04 خرداد 1393 نظرات (0)

یکی از مصائب بزرگ اهل بیت علیهم اسلام همزمان بودن و معاصر بودن آنها با خلفای ظالم و فاسق بنی امیه و بنی عباس بود که از رساندن هیچ بدی و آسیبی به آنها کوتاهی نمی کردند و علی الدوام برای آنها ایجاد مزاحمت می نمودند. دشمنی بنی امیه دیرینه بود و به صدر اسلام و به کینه های بدری و خیبری و حنینی باز می گشت، اما بنی عباس هم که به ظاهر رابطه خویشاوندی با بنی هاشم داشتند و  در واقع شعبه ای از بنی هاشم محسوب می شدند در دشمنی ورزیدن با ائمه علیهم السلام اگر از بنی امیه جلوتر نبودند، که بودند، لکن چیزی در این دشمنی کم نداشتند، چرا که بنی امیه سه امام از ائمه علیهم السلام را به شهادت رساندند اما بنی عباس هفت معصوم را به شهادت رساندند !

بقیه در ادامه مطلب...

تعداد صفحات : 24

درباره ما
Profile Pic
هيات جوانان قمر بني هاشم(ع)عاشوراييها مراسم هفتگي خود را از سال84 با هدف آشنا شدن جوانان با فرهنگ عاشورايي آغاز كرده است.اميد است ما را در رسيدن به اين هدف ياري نماييد.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    برای سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان (عج) چند صلوات هدیه می کنید؟
    ادعيه و زيارت

      

    آمار سایت
  • کل مطالب : 239
  • کل نظرات : 101
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 42
  • آی پی امروز : 65
  • آی پی دیروز : 53
  • بازدید امروز : 361
  • باردید دیروز : 108
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 2,270
  • بازدید ماه : 3,940
  • بازدید سال : 19,642
  • بازدید کلی : 259,830
  • کدهای اختصاصی